Szilvásgombóc Tofuval
A szilvásgombóc örök klasszikus. Ha még nem próbált a tésztához adni tofut, akkor nehezen tudja elképzelni, mennyire fog ízleni. Próbálja ki mindenképp!
Szilvásgombóc tofus tésztából
A tofus tésztából készült szilvásgombóc nagyon ízletes és aki nem hiszi, először ki kell próbálnia:
Hozzávalók:
2 db natúr tofu (GMO mentes)
75 ml rizstej
3 ek finomliszt
2 ek búzadara
3 ek zsemlemorzsa és só
200 g szilva
2 ek vaj
4 ek zsemlemorzsa a borításhoz
2 ek fahéjas cukor
Elkészítés:
Egy tálban finomra reszeljük a TOFU kockákat. Hozzáadjuk a tejet, lisztet, búzadarát és zsemlemorzsát. A tésztát finomat megsózzuk és alaposan összekeverjük. Ne legyen se túl lágy, se túl sűrű. Igény szerint adjunk hozzá tejet vagy morzsát.
A tésztából kisebb darabokat vágunk, és a tenyerünkben belecsomagoljuk a megmosott és kimagozott szilvákat. Golyó alakúra formázzuk, majd kis ideig hagyjuk állni. Ezután forrásban levő sós vízbe helyezzük őket és kifőzzük.
Ha elkészül, lyukas kiszedővel kiszedjük. Kisebb lábasban felhevítjük a vajat, melyben megpirítjuk a morzsát és a fahéjas cukrot. A kész morzsákat leszórjuk zsemlemorzsával.
Forrás: konnyu-receptek.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése