2016. június 21., kedd

Banánkenyér Kókuszvirágcukorral és Zabliszttel-Bioharmony.hu

https://bioharmony.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=396:banankenyer&catid=20:desszertek-sutemenyek&Itemid=138

Banánkenyér


Egy mennyei banános süti recept, amit megéri kipróbálni. A siker garantált :)

Hozzávalók:

  • 50g puha vaj
  • 80g kókuszzsír
  • 80g kókuszvirágcukor
  • 2 egész tojás kettéválasztva
  • 250g érett banán (összetörve legyen ennyi)
  • fél citrom leve és reszelt héja (érdemes biot választani)
  • 100g darált mandula (a blansírozott is jó)
  • 160g teljes kiőrlésű zabliszt
  • fél csomag sütőpor
  • Ízlés szerint: bourbon vanília por, darabolt étcsokoládé (ami lehet steviás is), pár evőkanál kakaópor

Elkészítés:

A vajat, a kókuszzsírt a tojások sárgájával és a kókuszvirágcukorral kézi mixerrel habosra keverjük. Beletesszük a reszelt citromhéjat is.

Az érett banánokat villával összetörjük és hozzá adjuk a fél citrom levét (fontos, hogy a banánok nagyon érettek legyenek, és összetörve legyen 250g).

A cukros masszához hozzáadjuk a száraz hozzávalókat (darált mandulát, zablisztet, sütőport), majd a banánpürét, végül a vanília port és a darabolt csokit.

Végül óvatosan hozzáforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Egy hosszúkás sütőformát sütőpapírral kibélelünk és beletöltjük a massza egy részét, ha szeretnénk kakaós részt is, akkor a maradék masszához ízlés szerint kakaóport keverünk, jól elkeverjük, majd a sima massza tetejére öntjük (érdemes kakaós részt is csinálni, mert nagyon finom).

Előmelegített sütőben 180-200 fokon körülbelül 30-35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük közben.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése