Töltött Paprika Salsa Szósszal
Hozzávalók 4 személyre:
150 g bulgur
3 evőkanál mazsola
2 db poréhagyma
200 g kecskesajt tekercs
6 db nagyobb piros paprika (kápia paprika)
1 evőkanál kókuszzsír
petrezselyemzöld a díszítéshez
frissen őrölt bors, só
A Salsa szószhoz:
1 csokor petrezselyemzöld
1 cikk fokhagyma
2 evőkanál lecsöpögtetett kapribogyó (üveges)
2 teáskanál közepes erősségű mustár
2 teáskanál citromlé
5 teáskanál olíva olaj
Elkészítés:
A sütőt 220 fokra melegítjük. (gáz sütőt 5-ös fokozatra)
A paprikához: A bulgurt a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük, majd egy szűrő segítségével lecsöpögtetjük. A mazsolákat durvára daraboljuk. A metélőhagymát megmossuk, majd vékony karikákra vágjuk. A fél sajttekercset lereszeljük, a másik felét elfelezzük, majd szeletekre vágjuk. A bulgurt, a mazsolát, a metélőhagymát és a reszelt sajtot összekeverjük, és jól sózzuk, borsozzuk.
A paprikákat hosszanti irányban kettévágjuk, a magokat, és a belső hártyás részt eltávolítjuk. Megtöltjük a bulguros töltetlékkel, és kókuszzsírral kikent hőálló tepsibe tesszük. A maradék sajtszeleteket ráhelyezzük. Kb.100 ml forrásban lévő vizet öntünk hozzá. Az edényt a sütőben az alsó rácsra helyezzük, és fedő nélkül 40-45 percig párolódni hagyjuk.
Salsa szósz:
A petrezselyem zöldet megmossuk, durvára aprítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük. A szósz hozzávalóit egy edénybe tesszük és botmixer segítségével pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
Az elkészült paprikát petrezselyemzölddel díszítjük és a salsa szósszal tálaljuk.
Forrás: brigitte.de
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése