Palacsinta Wrap Sonkával és Sajttal
Hozzávalók:
75 g teljes kiőrlésű búzaliszt
75 g sima liszt
400 ml 1,5 %-os tej
3 tojás
2 evőkanál kókuszzsír
1 késhegynyi só
1 paprika
150 g krémsajt
8 saláta levél (ízlés szerint bármilyen saláta jó)
16 szelet sonka (ízlés szerint csirkemell sonka, pármai sonka vagy füstölt lazac szeletek)
8 szelet gouda (125 g 30% zsír tartalmú)
Kalória: 238 kcal
Elkészítés:
1. A liszteket a tejjel, a tojásokkal, 1 evőkanál zsírral homogénre keverjük géppel vagy kézzel, mint a palacsinta tésztát. 10 percre állni hagyjuk, olajozott (második evőkanál zsír) serpenyőben megsütjük mint a palacsinta tésztát. Lehetőleg vékonyra, de ne annyira hogyha megtöltjük elszakadjon. A 8 db megsült tésztát hagyjuk kihűlni.
2. Felcsíkozzuk a paprikát, eltávolítjuk a magokat. Minden palacsintát körülbelül egy evőkanálnyi krémsajttal megkenünk.
3. Rátesszük a sonkát, egy saláta levél, végül a sajt és a közepére meg a paprika csíkot. Feltekerjük és kész. Ha nem esszük meg azonnal folpackba tegyük el.
Forrás: eatsmarter.de
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése