http://bioharmony.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=364:chia-magos-gyumolcsszelet&catid=20:desszertek-sutemenyek&Itemid=138
Chia Magos Gyümölcsszelet
Egy nagyon tápláló és finom müzliszelet, melyet igazán érdemes kipróbálni.
Hozzávalók 15 adaghoz:
Gyümölcsfeltét:
450 ml víz
100 g nyers barna nádcukor
60 g hajdinapehely
60 g mazsola
80 g bontott pisztácia (sótlan)
30 g chia mag
30 g napraforgómag
100 g törökmogyoró
50 g quinoa
Alap:
200 g hajdinapehely
50 g méz
60 g füge
125 ml víz
Elkészítés:
Elöző este a quinoát, a mogyorót és a napraforgómagot 150 ml vízbe beáztatjuk. Következő nap leöblítjük, amíg a víz tiszta nem lesz.
A chia magokat egy órára beáztatjuk a megmaradt vízbe (300ml).
Közben előkészítjük az alapot, a hajdinapelyhet aprítóban finomra aprítjuk folyamatosan adagolva hozzá a mézet, a fügét és annyi vizet, hogy homogén masszát kapjunk.
Ezt a pürét először kézzel, majd sodrófával egyenletesen eloszlatjuk (1-2mm) egy sütőpapírral vagy celofánnal borított tepsin. Ezután félretesszük.
A mogyorót és a pisztáciát feldaraboljuk.
Az összes gyümölcsfeltéthez írt hozzávalót egy nagy tálban összekeverjük a megduzzadt chia magokkal (a vízzel együtt amiben duzzadtak) együtt. Az így kapott masszát az alapra simítjuk.
60 fokon 2 órát szárítjuk a sütőben.
Ezután 10x5 cm téglalap alakú rúdakat vágunk, és még 10 órán keresztül szárítjuk.
Ha elsőre kicsit időigényesnek is tűnik, és nem ehetünk azonnal a finomságból, azért érdemes kipróbálni, mert nagyon tápláló tízórai lehet belőle, amit akár könnyen magunkkal is vihetünk.
Forrás: besserhaushalten.de
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése