Kakaós-Chia Szeletek (vegán, gluténmentes, teljes értékű, nyers)
Sütés nélkül!
A süteményt könnyedén elkészíthetjük egy kézi mixerrel, a magas teljesítmény nem feltétlenül szükséges. A sütemény alapja nem baj, ha szemcsés marad.
Hozzávalók a sütemény alaphoz:
10 db aszalt datolyát (forró vízben felpuhítjuk)
1 csésze török mogyoró
1 csésze kókuszreszelék
2 evőkanál kókuszzsír
1 evőkanál chia mag
½ csésze kakaó
1 teáskanál vanília aroma
Először a mogyorót finomra őröljük, félre tesszük. Ezután a datolyát beleértve a vizet is, amiben ázott, a kókuszzsírral, a kakaó porral egy krémes masszává mixeljük. Ezután adjuk hozzá a már majdnem liszt állagú mogyorót, valamint a többi hozzávalót és összemixeljük.
Ezután ezt a ragacsos alapot egy sütőpapírral (vagy celofánnal) bélelt sütő formába tesszük (kb 17*27cm) és simára egyengetjük. A sütőpapír azért kell, hogy az egészet könnyedén ki tudjuk majd venni, és szeletelhessük, különben ragadós maradna, vagy elmorzsolódna.
Hozzávalók a csokoládé bevonathoz:
Fél csésze kókuszzsír
¼ csésze kakaó
2 evőkanál édesítőszer (tetszés szerint, méz, rizsszirup, stb. )
1 evőkanál Chia mag
1 teáskanál vanília aroma
Az összes hozzávalót krémes masszává mixeljük. Ne sokáig, mert az olaj elkezd kicsapódni. Ezután a csoki mázat az alapunk tetejére kenjük és kb 2 órára hűtőbe tesszük állni hagyjuk.
Kivesszük és szeletelhetjük!
Forrás: helenanature.wordpress.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése