2015. december 1., kedd

Csillag formából Mikulás - Bioharmony.hu


Mikulás Mézes Sütije 


Remek kézzel készített finomság lehet ajándéknak, vagy kiváló családi program az ünnepekre, ha kisgyerekünkkel készítjük el ezeket a jópofa kekszeket Mikulásra.

Hozzávalók 20 darabhoz (kb.9cm átmérőjű):
  • 125 g méz és 50 g barna cukor
  • 75 g vaj
  • 1 tojásfehérje
  • ½ tk őrölt fahéj
  • 250g liszt
  • 50 g őrölt mandula (blansírozott)
  • 2 tk sütőpor
  • 125 g + 1 evőkanál porcukor
  • 1-2 ek citromlé
  • 100 g hideg marcipánmassza
  • piros ételszínezék
  • cukorgyöngyök (pl. piros vagy ezüst)
  • barna színű cukorstift
  • folpack
  • sütőpapír
  • egy kisebb méretű zacskó a díszítéshez

Elkészítés:

  1. A mézet, a cukorral és a vajjal alacsony lángon felmelegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Majd hűlni hagyjuk. A fehérjét és a fahéjat a mézes masszához keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a
  2. mandulát, a sütőport és gyorsan összekeverjük. A tésztát folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt teszünk. A tésztát lisztezett felületen 5-6 mm vastagságúra nyújtjuk. Nagy csillag kiszúróval 20 csillagocskát szaggatunk (kb. 9 cm átmérőjűek legyenek). A sütőpapírra helyezzük őket. Előmelegített sütőben (200-225 C°) kb 5 perc alatt megsütjük. Majd hűlni hagyjuk.
  4. A 125 g porcukrot és a citromlevet összekeverjük. Egy kisebb tiszta zacskóba (uzsonnás zacsi) töltjük, és az alsó sarkát kivágjuk. A marcipánt kézzel összegyúrjuk egy evőkanál porcukorral, és a piros ételszínezékkel megszínezzük. Porcukrozott felületen vékonyra nyújtjuk. 10 nagyob (kb. 6 cm átmérőjű) és 20 kisebb (k 1,5 cm átmérőjű) köröket szaggatunk.
  5. Minden kört megfelezünk. A nagy félköröket mint a Mikulás sapkáját egy kis citrommázzal felragasztjuk, a kis félköröket, pedig a Mikulások kesztyűjeként tesszük fel. A Mikulásokat a cukormázzal (sapka széle, szakáll, kesztyű széle), a gyöngyökkel és a cukorstifttel díszítjük, és száradni hagyjuk.

Jó szórakozást egy igazán aranyos Mikulásos napi sütőgetéshez :)

Termékajánlatunk az elkészítéshez:


Forrás: lecker.de/rezept/3238811/Honigkuchen-Nikolaeuse.html


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése