2015. december 7., hétfő

Fűszerkrém a Karácsonyi asztalra - Bioharmony.hu


Mangó-Ananász-Rozmaring Fűszerkrém


Hozzávalók négy üveghez:
  • 1 nagyobb ananász (vagy 700 g megtisztított ananászhús)
  • 2 mangó
  • 700 g hagyma
  • 20 g csípős mustárpor
  • 250 ml almaecet
  • 1 nagyobb ág rozmaring
  • 1 lime
  • 350 g barna cukor
  • 1 ek tengeri só

Elkészítés:
  1. Az ananászt meghámozzuk, félbevágjuk és kivágjuk a torzsáját, majd finomra kockázzuk. (a felkockázott ananászhús 700 g legyen). A mangót meghámozzuk, majd a felkockázzuk (a felkockázott gyümölcshús 500 g legyen). A hagymákat megtisztítjuk, szintén finomra aprítjuk. (a finomra aprított hagyma 500 g legyen).
  2. A mustárport az ecettel összekeverjük. A rozmaring leveleket letépkedjük a szárról és felaprítjuk. A lime-ot alaposan megmossuk, szárazra töröljük, és a héját lereszeljük, a levét pedig kifacsarjuk.
  3. Az összes hozzávalót egy nagyobb edénybe rakjuk és hagyjuk felfőni. A keveréket 30-40 percig főzzük, amíg a krém szépen besűrűsödik, közben kevergessük, hogy nehogy lepiruljon. Ezután azonnal kicsi, és alaposan tisztított befőttes üvegekbe öntjük.

Tipp!
A fűszerkrém jól passzol steakhez , fondühöz vagy csirkéhez.
Segít megölni a baktériumokat, ha egy rozmaring ágat az utolsó 5 percben hozzáfőzzünk, így tovább eltartható a fűszerkrém.
Ha a befőttes üveg tetejére egy kis rozmaringágat teszünk, még gusztusosabb a fűszerkrém.

Termékajánlatunk az elkészítéshez:


Forrás: brigitte.de/rezepte/rezepte/mango-ananas-rosmarin-relish


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése