Mangó-Ananász-Rozmaring Fűszerkrém
Hozzávalók négy üveghez:
- 1 nagyobb ananász (vagy 700 g megtisztított ananászhús)
- 2 mangó
- 700 g hagyma
- 20 g csípős mustárpor
- 250 ml almaecet
- 1 nagyobb ág rozmaring
- 1 lime
- 350 g barna cukor
- 1 ek tengeri só
Elkészítés:
- Az ananászt meghámozzuk, félbevágjuk és kivágjuk a torzsáját, majd finomra kockázzuk. (a felkockázott ananászhús 700 g legyen). A mangót meghámozzuk, majd a felkockázzuk (a felkockázott gyümölcshús 500 g legyen). A hagymákat megtisztítjuk, szintén finomra aprítjuk. (a finomra aprított hagyma 500 g legyen).
- A mustárport az ecettel összekeverjük. A rozmaring leveleket letépkedjük a szárról és felaprítjuk. A lime-ot alaposan megmossuk, szárazra töröljük, és a héját lereszeljük, a levét pedig kifacsarjuk.
- Az összes hozzávalót egy nagyobb edénybe rakjuk és hagyjuk felfőni. A keveréket 30-40 percig főzzük, amíg a krém szépen besűrűsödik, közben kevergessük, hogy nehogy lepiruljon. Ezután azonnal kicsi, és alaposan tisztított befőttes üvegekbe öntjük.
Tipp!
A fűszerkrém jól passzol steakhez , fondühöz vagy csirkéhez.
Segít megölni a baktériumokat, ha egy rozmaring ágat az utolsó 5 percben hozzáfőzzünk, így tovább eltartható a fűszerkrém.
Ha a befőttes üveg tetejére egy kis rozmaringágat teszünk, még gusztusosabb a fűszerkrém.
Termékajánlatunk az elkészítéshez:
Forrás: brigitte.de/rezepte/rezepte/mango-ananas-rosmarin-relish
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése