Kókuszos-Csokis Gluténmentes Szépségek
Csupa csokis, gluténmentes finomság egy kis alkohollal!
Hozzávalók 12 darabhoz:
A tésztához:
250 g étcsokoládé
175 g kókuszolaj
100 g datolya
5 tojás
125 g nádcukor
1 tk bourbon vanília
80 g Shär gluténmentes Mix C lisztkeverék
100 g kókuszreszelék
1 csipet só
12 tk narancslikőr
zsír a forma kikenéséhez
A dekorációhoz:
150 g étcsokoládé
kandírozott narancshéj
1 ek pisztácia
Elkészítés:
- A tésztához a a csokoládét felkockázzuk és a kókuszolajjal gőz fölött lassan felolvasztjuk. Vigyázzunk ne túl magas lángon. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. (légkeveréses 160 fok, 3-as gázfokozat)
- A datolyát nagyon finomra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét hűtőbe tesszük. Kézi habverővel a nádcukrot a tojássárgájával krémesre verjük. Az olvasztott csokoládét hozzákeverjük. A datolyát, vaníliát, a lisztkeveréket és a kókuszreszeléket hozzáadjuk, majd alaposan elkeverjük.
- A hűtött tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. Először kb 1/3-át hozzákeverjük a tésztához, majd a maradékot is óvatosan belekeverjük. A tésztát a kizsírozott mini kuglóf formákba öntjük (lehet muffin forma is). Kb 20-25 perc alatt megsütjük.
- A süteményeket a formában hagyjuk kihűlni. Majd egy nyárssal megszurkáljuk őket. 1-1 kanál narancslikőrrel megöntözzük. Kivesszük őket a formákból, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A dekorációhoz:
A csokoládét felkockázzuk és egy fémedényben gőz fölött lassan felolvasztjuk. A kandírozott narancsokat finomra kockázzuk. A süteményeket az olvasztott csokoládéval, az apróra vágott naranccsal és pisztáciával díszítjük. Hagyjuk kihűlni és száradni. Tetszés szerint csomagoljuk, ha ajándéknak szánjuk.
Jól zárható dobozban tárolva egy hétig eltartható.
Elkészítési idő: 80 perc
1 db tápanyagtartalma: 500 kcal, 7 g Fehérje, 34 g zsír, 39 g szénhidrát
Termékajánlatunk az elkészítéshez:
Forrás: m.brigitte.de/rezepte/rezepte/kokos-schoko-kuechlein-glutenfrei
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése