2015. december 2., szerda

Tejberizs Ajándékba - Bioharmony.hu


Téli tejberizs-keverék 


Fűszeres tejberizs-keverék meggykompóttal: igazán egyszerű és ötletes ajándék édesszájúaknak. 

Hozzávalók 4 személyre:

Meggykompóthoz:

1 bio narancs 
1 üveg meggy (350 g lecsepegtetve)
1 csillagánizs
1 ek étkezési keményítő

Tejberizshez: 

30 g kandiscukor
125 g rizs (kerek szemű)
1 rúd fahéj 

Díszítéshez (felső sor):

2 ek barna cukor 
2 tk mézeskalácsfűszer
1 ek vörös áfonya
2 ek kesudió

Elkészítés:

A meggykompóthoz: a narancsot forró vízzel megmossuk, és egy hámozó segítségével 10 cm-es narancshéj csíkot vágunk. A meggyet a levével, a narancshéjjal és a csillagánizzsal felfőzzük.  Az étkezési keményítőt 2-3 evőkanál hideg vízzel összekeverjük, és a forrásban lévő meggykompóthoz keverjük. Körülbelül 1 percig főzzük, majd a csillagánizst és a narancshéjat eltávolítjuk belőle. Ezután a forró meggyet egy tiszta, forró vízzel átmosott csavaros üvegbe öntjük a perem széléig, és azonnal szorosan lezárjuk. 

A tejberizshez: a kandiscukrot és a rizsszemeket egy szélesebb üvegbe rétegezzük. A fahéj rudat is belehelyezzük. 

A tetejére: a barna cukrot, a kesudióval, a vörös áfonyával és mézeskalácsfűszerrel összekeverjük, és utolsó rétegként megtöltjük vele az üveget. A díszítést tehetjük, akár egy kicsi üvegcsébe is. Az üvegeket karácsonyi dekorációval díszíthetjük. A kompót szavatossági ideje körülbelül 4 hét, a tejberizs keveréké 2 hónap. 

TIPP!  Mellékelhetjük hozzá a tejberizs elkészítését egy ajándékkártyán.

Tejberizs elkészítése: 

Ehhez az adaghoz körülbelül 500 ml tej szükséges. A tejet egy edénybe tesszük, és hozzáadjuk a tejberizs keveréket, kis lángon 25-30 percig főzzük.  Ha krémesebbre vágyunk, tálaláskor adjunk hozzá tejszínhabot, a lekvárral együtt kínáljuk.

Elkészítési idő: 20 perc 

Adagonként: 310 kcal 4 g Fehérje 4 g Zsír 63 Szénhidrát

Termékajánlatunk az elkészítéshez:


Forrás: brigitte.de/rezepte/rezepte/winterliche-milchreis-mischung


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése