Téli tejberizs-keverék
Fűszeres tejberizs-keverék meggykompóttal: igazán egyszerű és ötletes ajándék édesszájúaknak.
Hozzávalók 4 személyre:
Meggykompóthoz:
1 bio narancs
1 üveg meggy (350 g lecsepegtetve)
1 csillagánizs
1 ek étkezési keményítő
Tejberizshez:
30 g kandiscukor
125 g rizs (kerek szemű)
1 rúd fahéj
Díszítéshez (felső sor):
2 ek barna cukor
2 tk mézeskalácsfűszer
1 ek vörös áfonya
2 ek kesudió
Elkészítés:
A meggykompóthoz: a narancsot forró vízzel megmossuk, és egy hámozó segítségével 10 cm-es narancshéj csíkot vágunk. A meggyet a levével, a narancshéjjal és a csillagánizzsal felfőzzük. Az étkezési keményítőt 2-3 evőkanál hideg vízzel összekeverjük, és a forrásban lévő meggykompóthoz keverjük. Körülbelül 1 percig főzzük, majd a csillagánizst és a narancshéjat eltávolítjuk belőle. Ezután a forró meggyet egy tiszta, forró vízzel átmosott csavaros üvegbe öntjük a perem széléig, és azonnal szorosan lezárjuk.
A tejberizshez: a kandiscukrot és a rizsszemeket egy szélesebb üvegbe rétegezzük. A fahéj rudat is belehelyezzük.
A tetejére: a barna cukrot, a kesudióval, a vörös áfonyával és mézeskalácsfűszerrel összekeverjük, és utolsó rétegként megtöltjük vele az üveget. A díszítést tehetjük, akár egy kicsi üvegcsébe is. Az üvegeket karácsonyi dekorációval díszíthetjük. A kompót szavatossági ideje körülbelül 4 hét, a tejberizs keveréké 2 hónap.
TIPP! Mellékelhetjük hozzá a tejberizs elkészítését egy ajándékkártyán.
Tejberizs elkészítése:
Ehhez az adaghoz körülbelül 500 ml tej szükséges. A tejet egy edénybe tesszük, és hozzáadjuk a tejberizs keveréket, kis lángon 25-30 percig főzzük. Ha krémesebbre vágyunk, tálaláskor adjunk hozzá tejszínhabot, a lekvárral együtt kínáljuk.
Elkészítési idő: 20 perc
Adagonként: 310 kcal 4 g Fehérje 4 g Zsír 63 Szénhidrát
Termékajánlatunk az elkészítéshez:
Forrás: brigitte.de/rezepte/rezepte/winterliche-milchreis-mischung
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése