Gyömbéres Tönköly Keksz
A gyömbér nem csak főételeinkkel, de desszertjeinkkel is kitűnően harmonizál. Ínyenceknek mindenképpen érdemes kipróbálni, hogy egy sütinek is milyen egyedi ízt ad ez az egzotikus növény. A kekszeket nagyon könnyedén, és gyorsan elkészíthetjük.
Hozzávalók:
4 evőkanál barna nádcukor
2 tojás
100 ml repceolaj
1 csipet só
2 evőkanál méz
3 teáskanál frissen reszelt gyömbér
fél teáskanál sütőpor
250 g tönköly liszt
2 evőkanál tejföl
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra (légkeverésest 180 fokra) előmelegítjük. A nádcukrot a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a repce olajat és a reszelt gyömbért. A végén pedig a szitált lisztet, a sütőport, a tejfölt és a mézet. Összekeverjük a hozzávalókat, és kiskanállal kerek tallérokat szaggatunk, ezeket sütőpapírra helyezzük és maximum 20 percig sütjük őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése