Klorofill Hántolt Hajdina 500 g
A hajdina jótékonyan hat az érrendszerre, a magas vérnyomásra, a cukorbetegségre. A híres orosz kása alapanyaga. A B-vitaminok minden fajtája megtalálható benne, és az élelmirost-tartalma is magas.
Tápanyagtartalom (100g-ban):
Energiaérték: 1402 KJ / 335 kcal
Fehérje: 12,6g
Szénhidrát: 71g
Zsír: 2,8g
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, foszfor, magnézium
Vitamin: B1, B2, B3, B6, E
Felhasználása: leggyakrabban kását készítenek belőle, de köretként és levesbetétként is használható. Lisztjéből tészta, palacsinta és kenyér is készíthető (más liszttel keverve).
Elkészítése: az alaposan megmosott hajdinát néhány órára beáztatjuk, dupla mennyiségű vízben felforraljuk és kb. 20 perc alatt kis lángon puhára főzzük. Ízlés szerint fűszerezzük. Kiváló köret, akár a tarhonya helyettesítésére is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése