2015. március 30., hétfő

Sütőben Sült Halfilé - Bioharmony.hu

http://bioharmony.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=355:sutoben-sult-halfile&catid=19:foetelek&Itemid=138

Sütőben Sült Halfilé


Ez az egyszerűen elkészíthető ízletes halétel nem csak fehérje dús, de zsírszegény is egyben. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag főfogás, amely nem terheli meg a szervezetet, mégis a jóllakottság érzetét kelti.

Hozzávalók 2 személyre:

2 mogyoróhagyma
1 darab gyömbér gyökér (20 g)
1 kis szárított chili paprika
1 lime
1 evőkanál szójaszósz
1 csipet szegfűbors
2 vörös sügér filé (160 g)
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 kiskanál curry fűszerkeverék
só, bors
300 g édesburgonya
3 közepes paradicsom
4 szál koriander

Elkészítés:

A mogyoróhagymát és a gyömbért meghámozzuk, durvára vágjuk. A chili paprikát hosszában elvágjuk, eltávolítjuk belőle a magokat, majd aprítjuk. Kifacsarjuk a lime levét. A gyömbért, a mogyoróhagymát és a chili paprikát egy tálba tesszük, meglocsoljuk 2 evőkanál lime lével, és hozzáadunk egy evőkanál szójaszószt. Megfűszerezzük a szegfűborssal, majd egy botmixer segítségével pürésítjük.

A sügér filét megtisztítjuk, majd egy tálba fektetjük, bekenjük a szósszal és lefedve 4 órára hűtőszekrénybe tesszük. (pácolódni)

Fokhagymát meghámozzuk, és felaprítjuk. Az olíva olajjal, a maradék lime lével, a curryvel, sóval, borssal összekeverjük. A paradicsomokat megmossuk, majd szeletekre vágjuk. 

A halfiléket kivesszük a pácból. A szószt papírtörlővel leitatjuk róla, hogy sütés közben ne égjen rá.

Az édes burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd 2 cm vastag szeletekre vágjuk, és meglocsoljuk a fűszerkeverékkel.

Először az édesburgonyát sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőbe 200 °C (légkeveréses sütőnél 180 °C, gázlángnál hármas fokozat). 15 perc eltelte után a burgonyákra helyezzük a paradicsom szeleteket, és a halakat bőrrel felfelé, így együtt még 20 percig tovább sütjük.

Az sütési idő összesen 35-40perc. Vigyázzunk, hogy az édesburgonya ne barnuljon be túlzottan sütés közben. A koriander levelekkel megszórva tálalhatjuk.

Forrás: eatsmarter.de

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése