Cornflakes Csirkemell Gyömbéres Gyümölcsökkel
Hozzávalók: 2 személyre:
250 g csirkemell
100 g cornflakes
2 tojás
Durumliszt a panírozáshoz
Só, bors, friss petrezselyem
Kókuszzsír a sütéshez
Köret:
1 fürt szőlő
1 alma
1 őszibarack (természetesen lehet befőtt is)
1 sárgarépa
1 szilva
2-3 kávéskanál reszelt gyömbér
1 késhegynyi curry, zöld fűszerek ízlés szerint
1 evőkanál vaj
1 dl víz
Elkészítés:
A csirkemellet szeletelem, sózom, borsozom. A cornflakes egy mozsárba apródarabokra töröm. A panírozáshoz hozzákeverem az apróra vágott friss petrezselyem zöldet. A csirkemellet a szokásos módon panírozom: először liszt, majd a felvert tojás, végül a cornflakes. A cornflakes nyomkodjuk rá kézzel is a húsra. Ezután forró kókuszzsírba kisütjük.
A gyümölcsöket és a répát kockára vágjuk. Először a répát a vajon pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a gyümölcsöket és 1 dl vizet. Kis lángon, fedővel 10-15 percig összepároljuk a fűszerekkel és a gyömbérrel.
A rántott hús mellé friss saláta ágyon tálalhatjuk a párolt gyümölcsöket. Természetes készíthetünk hozzá párolt jázmin rizst még köret gyanánt. De önmagában is igazán kiadós a csirkemell gyümölcs kombinációja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése