Vegetáriánus Kölesfasírt
Összetevők:
1 mogyoróhagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
250 g köles
2 tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 moroknyi friss zöldfűszer pl: bazsalikom, turbolya, kakukkfű
só
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
növényi olaj a sütéshez
Elkészítés:
A mogyoróhagymát és a fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. Az olívaolajon rövid ideig píritjuk, majd felöntjük 500 ml zöldség vagy húsleves alaplével. A kölest szűrőben átmossuk, és az alaplében megfőzzük, fedő alatt körülbelül 15 percig. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk puhulni még 15-20 percig. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd adjuk hozzá a tojásokat, a zsemlemorzsát és az apróra vágott fűszernövényeket. Dolgozzük jól össze, majd sóval, borssal, szerecsendióval ízesítsük és formázzünk belőle lapított fasírtokat. Forró növényi olajban mindkét oldalát 2-3 percig aranybarnára sütjük. Papírtörlőn felitatjuk róluk a felesleges olajat, majd tálaljuk.
Forrás: eatsmarter.de
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése