Tudtad, hogy a zab rendelkezik egy természetes enyhe édes ízzel, ezért is kiváló sütemény vagy keksz készítésénél.
Zabpelyhes Csokis Süti Golyók
Hozzávalók 45-50 darabhoz:
125 g vaj
150 g nagy szemű zabpehely
125 g teljes kiőrlésű búzaliszt
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál kakaópor
125 g kukoricakeményítő
175 g barna nádcukor
2 evőkanál vaníliás cukor vagy kókuszvirág cukor
1 csipet só
½ teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál bio reszelt citromhéj
2 tojás
tej szükség szerint
75 g aprított mogyoró
reszelt csokoládé a díszítéshez
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk. A zabpelyhet egy tálba tesszük és a forró vajjal meglocsoljuk, majd összekeverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rászitáljuk a zabra. A kukoricakeményítőt, a nádcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a fahéjt, és a citromhéjat összekeverjük a tojásokkal, majd hozzáadjuk a tésztához. Végül a mogyoró darabokkal együtt egybeálló masszává dolgozzuk. A masszánkból dió nagyságú golyókat szaggatunk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe 1-1,5 cm távolságra helyezzük őket. Sütőben 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk őket kihűlni, tálaláskor a reszelt csokival megszórjuk.
Forrás: eatsmarter.de
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése