300 g pulykamell
1 db piros paprika
2 szár újhagyma
1 evőkanál morzsolt fűszerbazsalikom
200 ml kókusztej
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál barna nádcukor
1/3 csokor friss bazsalikom
1 evőkanál curry fűszer, vagy curry krém (ízlés szerint lehet kevesebb)
100 ml kókuszolaj a sütéshez
A mogyorós rizshez:
125 g basmati rizs
1 evőkanál durvára vágott mogyoró
1 teáskanál reszelt bio citromhéj
Elkészítés:
- A rizst egy szűrő segítségével átmossuk, majd másfélszer annyi sós vízben megfőzzük, végül fedővel lefedjük, majd 20 percig állni hagyjuk.
- A pulykamelleket csíkokra vágjuk, és a fele kókuszzsíron arany barnára pirítjuk.
- A paprikákat megmossuk, és hosszanti szeletekre vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, majd szeleteljük.
- A kókusztejet felfőzzük, hozzáadjuk a curryt, a pulyka csíkokat, és a zöldségeket. 6 percig összepároljuk, az aprított bazsalikommal, a szójaszósszal és a nádcukorral ízesítjük.
- Egy serpenyőben a bazsalikom leveleket kb. 1 percig a maradék kókuszzsíron megfuttatjuk. Kivesszük, majd papírtörlőn lecsöpögtetjük.
- A rizst a mogyoróval és a citromhéjjal összekeverjük és a kókuszos pulykaraguval tálaljuk. A dinsztelt bazsalikom levelekkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése